ПОЕНТА НА ДЕНОТ со РУСКО Косово и голема Албанија

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Косово повеќе од две децении се бори за меѓународно признавање на неговата државност. Тој процес подразбира мултилатерално признавање и билатерални односи. Косово воспостави билатерални односи со низа […]

РУСИТЕ ПОТВРДИЈА: Започната е нова фаза во операцијата во Украина!

Следната фаза од руската специјална воена операција веќе е започната во Украина, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров. Русија ја започна својата очекувана нова голема офанзива во источна […]