ПОВИЦИ ОД КОСОВО ЗА ОБЕДИНУВАЊЕ СО АЛБАНИЈА: Време е за една држава!

Претставникот на Демократската партија на Косово Беким Хаџиу предложи на заедничката седница на парламентите на Албанија и Косовo пратениците од двете држави да се стави и гласање за обединување на двете земји во „Конфедерацијата на […]

НАЈНОВО: Богојески за конфедерација со Грција, Преспански е мртов

Богојески смета дека европскиот пат на Македонија кон ЕУ може да помине преку Солун и Атина. Лидерот на Македонски концепт Петар Богојески е единствен со став дека донесената Резолуција во […]