КОЛУМНА Слободан Томиќ, PAX AMERICANA vs PAX EUROPAEA, или Македонија – Европа via Брисел

PAX AMERICANA vs PAX EUROPAEA, или Македонија – Европа via Брисел? Пишува м-р Слободан ТОМИЌ, новинар “Ништо не може да го спречи човекот со правилен ментален став да ја постигне својата цел. И […]

KOЛУMHA aкaдемик Koцapeв – Ј’acсuse!

Ј’acсse! пишува академик Коцарев, претседател на МАНУ (преземена од Нова Македонија) Насловот на денешнава колумна – „Обвинувам!“ е позајмен од писмото објавено на насловната страница во весникот „Зора“ на 13 […]

БУГАРИЈА не ја предавајте, Дракула бил Бугарин, а сега Македонија бугарска

Проф. Николај Овчаров, познат по тоа дека открил вампири Бугари и дека Дракула бил Бугарин, се појави со нови пискотници по повод настаните во Бугарија и формирање на новата влада. […]

КОЛУМНА Томиќ: ЧОВЕК ОД БЕСА ИЛИ ПИШМАН АЏИЈА?!

ЧОВЕК ОД БЕСА ИЛИ ПИШМАН АЏИЈА?! Пишува м-р Слободан ТОМИЌ, новинар Секој почеток има и крај. Крајот на Заев се резултатите од вториот круг на локалните избори. Поднесе оставка од функцијата премиер и претседател […]

КОЛУМНА Томиќ: АВТОРИТЕТИТЕ СЕ ДОКАЖУВААТ СО ДЕЛА, А НЕ НА ИЗБОРИ!

АВТОРИТЕТИТЕ СЕ ДОКАЖУВААТ СО ДЕЛА, А НЕ НА ИЗБОРИ! Пишува Слободан ТОМИЌ, новинар За време на изборната трка, покрај афирмативна, помеѓу партиите се води и црна кампања. Тогаш партиите не велат […]

КОЛУМНА Ајрулаи: Народот го возвраќа ударот

Народот го возвраќа ударот пишува м-р Лyлjета Аjpyлаи, копретседател на Женски Концепт Во првиот круг на локалните избори СДСМ на чело со Зоран Заев доживеа удар, шок од изборниот резултат. […]

КОЛУМНА Томиќ: ГЛАСАЧКОТО ЛИВЧЕ Е ПОСИЛНО ОД КУРШУМ

ГЛАСАЧКОТО ЛИВЧЕ Е ПОСИЛНО ОД КУРШУМ! Пишува Слободан ТОМИЌ, новинар Американскиот претседател Абрахам Линколн беше човек со демократски ставови. Веруваше во моќта на луѓето. Ќе го паметиме по максимата “Гласачкото ливче е посилно од […]