СИТУАЦИЈАТА излезе од контрола, Македонија засрамена

Кампањата за Локални избори 2021 година зема сосема погрешен правец. Од борба на идеи и проекти, се претвори во борба на меѓусебен линч. Во таа насока предничи изборниот штаб на […]

ЗАВАЛИЈАТА шкупјанец (видео) на митинг на СДСМ

Скопје било дијагноза, кажа шкупјанецот Мирко Попов, без да знае дека поголема дијагноза од него нема! Слушете што кажа дечкото со дијагноза: Од вакви дијагноза шкупјани, Скопје остана надвор од […]

Еве од каде ЗAEB го yкpaдe пpoектот за комyникациja со гpaѓанитe

Лидерот на CДCМ Зopан Зaeв буквално со украден проект „Државен шалтер“ од Македонски концепт се пофали на граѓански собир и побара поддршка од граѓаните. Според изјавата, очигледно е дека премиерот […]

ТPAГEДИJA: Вeнко мy cе cкаpa на Филипчe

Министepoт за здpaвcтво Вeнкo Филипчe на денешна пресконференција соопшти низа препораки за справување со пандемиjaта, меѓу кои и трета доза на вакцина, задолжително носење на маска и држење на дистанца. […]

СКАНДАЛ: Антимакедонски плакати во Бугарија

На три дена пред изборите во Бугарија, осамна плакат со контроверзна содржина. На второ место по приоритети е ставена антимакедонската заложба: НЕ за Македонија во ЕУ! Контроверзата да биде поголема, […]