ПРЕС на Македонски Концепт за ЕУ извештај

Пресконференција на политичка партија Македонски Концепт во врска Извештај на ЕУ за напредок на Македонија во интегративниот процес кон Унијата. Се обрати националниот тим лидер на партијата, Петар Богојески. Само […]

ЕУ ОФИЦИЈАЛНО ги легитимира бугарските уцени кон МАКЕДОНИЈА

Европските парламентарци со 508 гласа „за” и 56 „против” го усвоија Извештајот за напредокот на Северна Македонија на известувачот на Европскиот парламент, бугарскиот европратеник Илхан Ќучук, усвојувајќи притоа и некои […]

СКАНДАЛ ЕУ ќе го одобри бугарското вето за Македонија

Европскиот парламент наскоро ќе гласа за Резолуцијата за Извештајот на Eвропската комисија за  Македонија за 2021 година. Како и претходните резолуции, повторно препорачува официјален почеток на пристапните преговори со Македонија […]

ВАЖНО: ЗAEВ на цpнa лиcтa на CAД?

Американскиот Стејт Депармент го објави новиот „2021 Investment Climate Statements: North Macedonia“, во кој детално се анализираат многу состојби во земјава. Помеѓу другото и криминалот и корупцијата, демократските капацитети на […]

ВАЖНО: ЦИА во 1950 година ги потврдува Македонците

ЦИА декласифицираше низа архивски документи на 4 декември 2001 година, а на 15 декември 2016 година истите беа објавени во дигиталниот архив на агенцијата, кадешто може да бидат најдени и […]