АЛБАНСКИТЕ ЗНАМИЊА рикверц, што е многу – многу е, изјави премиерот

Со најава „што е многу, многу е“ премиерот на Британија, Риши Сунак, објави план од пет точки за борба со имиграцијата, со посебна точка за имиграцијата што им доаѓа од […]

(ФОТО) Митинг во Косовска Митровица, насекаде српски знамиња

Во северниот дел на Косовска Митровица започна митинг, по одлуката на градоначалниците на четири општини со мнозинско српско население на северот на Косово, советници, претставници, министри во косовската влада, судии, […]

ВЛАСТА МОЛЧИ, според пописот во Кичево не смее албанско знаме

Според пописните резултати од Пописот 2021 година, колективните права кои ги уживаа до сега Албанците, треба да бидат укинати по сила на Устав и Закон за употреба на знамиња. Според […]