НАЈНОВО: Објавен ЗАКОН за заштита на државноста

Во текот на денешниот ден, од страна на граѓанската политичка платформа МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ беше промовирано донесување на Закон за заштита на државноста на македонската Република, како што изјавуваат од таму. […]

Богојески: Зaбрана на бyрkи ќе биде дел од новиот Закон за заштита на државноста

Македонски концепт нема намера да отстапи нути чекор од процесот на европеизација на Македонија. Сите практики и заподно европски вредности, сите закони од најнапредните европски земји да се имплементираат во […]