РУСКИОТ претставник во МК-БГ Комисија е разочаран

Во бугарскиот дел од Мешовитата историска комисија со Македонија нема промени, остануваат сите претставници на Русија во нејзин состав. Копретседателот на Комисијата од бугарска страна, Ангел Димитров за БНТ изјави […]

БОГОЈЕСКИ до Ковачевски: Што баравте кај Кирил и Методиј со колегата

Богојески постави клучно прашање до премиерот на Македонија, Димитар Ковачевски. Темата е заедничката средба со неговиот бугарски колега Петков и заедничкото поклонување пред споменикот на Св. Кирил и Св. Методиј […]

БУЧКOBCKИ повторно зборува лудости, нема излезно решение

Според наградениот преговарач Бучковски, камен на сопнување помеѓу Македонија и Бугарија е терминот „заедничка историја“ употребен во Договорот за добрососедство потпишан од Заев и Борисов. Последните 12 месеци Бучковски се […]