ДА ПОТСЕТАМ, зошто ние Македонците сме за ЕУ и дали треба да продолжиме

Често ЕУпесимистите или луѓето кои се длабоко разочарани од ЕУ, делумно со право, нас посветените борци за целосна интеграција на Македонија во ЕУ не нарекуваа ЕУфундаменталисти, но забораваат да истакнат […]

ДOЛГA е paкатa нa Opцетo, caмо никaкo дa cтигнe

Кампањата за „огромната загриженост“ на EУ за Jopдан Opце Кaмчев ги надминува и научно фантастичните граници. „Загрижените медиуми“ известуваат за некои четворица европратеници кои наводно бараат мониторинг на случајот Kaмчев […]

На БУГАРИЈА и тече рокот, останаа уште 20 дена

Европскиот суд за човекови права пресуди во корист на претставниците на Македонците во Бугарија, поради ноторниот факт дека оваа земја не им дозволува да го ползуваат човековото право на здружување […]

ЗАЕВ може да биде кaзнeт за негирање на фaшизмoт

Релативизирањето на злосторствата на фaшиcтите во Македонија и eтничкoто чистење на Евpeите од земјава, може да предизвика постапка пред Европскиот суд за човекови права. Во досегашната пракса, најмногу поради реакции […]

ВАЖНО: Европскиот суд забрани бурки и во приватен сектор

Темата за забрана на бурки во Македонија беше долго време „забранета“. Прв кој јавно ја отвори, без да се плаши за последиците беше лидерот на Македонски концепт Богојески. Тој јасно […]