ПАРАДОКСАЛНО ДОБРО УТРО ОД АМАТЕРКАТА СО „ДУДУЦИТЕ“ ОД ВЛАСТА

ВО ЕУ СО МОНОЛОГ НАМЕСТО СО  ДИЈАЛОГ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Парадоксална е целава оваа драма за евроинтеграцијата на државата. Ако за позитивна препорака, земјата мора […]

СРБИЈА менува стратегија, повикува на дијалог со МПЦ ОА

Ја менува ли СПЦ позицијата кон Македонското црковно прашање и најавува ли можност за дијалог, откако стана јасно дела Вселенската патријарпшија нема намера да се откаже од решавање на статусот […]

РУСИЈА се жали, каде влегува НАТО

САД ги игнорираат предупредувањата на Москва, а воената инфраструктура на НАТО се приближува што е можно повеќе до Русија, се жали рускиот заменик министер за надворешни работи Сергеј Рјабков. Според […]