СТРАХОТНО: БУЧКО ја откри Америка за бугарските лудории

Во неславен обид осудуваниот за криминал Владо Бучковски да промовира некаков си Клуб на пријателство помеѓу Бугарија и Македонија, наводно со мрежа на видни интелектуалци од двете земји, како Љубчо […]

ВАЖНО: Бугарите признаа за ИЛИНДЕН

Во денешниот издание на Слободна Европа на бугарски јазик, се појави текст на бугарскиот историчар, професорот Стефан Дечев со кој страмежливо признава дека Бугарија ја фалсификувала историјата за Илинден. Но […]