СКАНДАЛ: ЉУБЧО и КРАСИ со поддршка на „патриотската“ Декларација за МПЦ – ОА

Бугарските интереси и агентури во Македонија, во дирекна корелација со руските измеќари во земјава, започнаа акција за пречување на признавањето на македонскиот карактер на древната Охридска Архиепископија од страна на […]

ВЕОМА ВРЛО ЗБУЊЕН: Перота е политик од Македонија или претставник на Бугарија

Северна Македонија бара начин да стави вето на патот кон ЕУ. Нема да ме чуди многу брзо РСМ да добие жолт картон од Европската комисија, изјави Петар Колев, лидер на […]

CКAНДAЛ: Лојалните на Мицкocки дел од рycкaта aкциja за бyгapcкoтo прашање

Минатата недела забележана беше широка офанзива на сите проруски елементи од Македонија, кои се обидуваат да го спречат решавањето на бугарското прашање во Македонија. Акцијата започна со неколку објави на […]