ВОЗОВИТЕ во светот и во Македонија, плачи ако можеш

Додека возот од Скопје патуваше до Битола скоро 10 часа, сега може да се патува со воз од португалскиот град Лагуш до Сингапур, со неколку застанувања попат, а цела Европа […]

Која е државата со најголема мрежа на брзи пруги?

Не помалку од 37.900 километри ја минуваат целата земја, поврзувајќи ги сите нејзини најголеми градови. Целиот процес е завршен од 2008 година. Половина од вкупниот број е завршен само во […]