САД со нова помош за Украина, преку 3 милијарди воена опрема

Соединетите Држави дополнително ќе и достават на Украина големо количество воена опрема и оружје, изјави вршителот на должноста Кристина Квин во Украина, додавајќи дека САД и доставиле помош на Украина […]

ВУЧИЌ со мировна економска порака во духот на Отворен Балкан

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска во духот на економските политики и регионална соработка на проектот Отворен Балкан, најави дека земјата во 2022 и 2023 година ќе набави уште околу […]