ОВА НЕ ЧЕКА доколку внесиме БУГАРИ во Устав

Македонското друштво „Илинден” од Тирана, Албанија во реакција, како што наведува, остро ја осудува бугарската пропаганда меѓу Македонците во селата на областа Гора во Албанија и во Косово. Во реакцијата […]

Пендаровски не се плаши од бугаризација бидејќи нема „лабаво“ национално самочувство

Ставот на претседателот на државата Стево Пендаровски е дека во наредните 14 месеци скринингот е апсолутно најважниот политички приоритет за нас. Да се фатиме за реформи, нагласи тој, бидејќи имаме […]

ТРАГЕДИЈА: БУГАРИЈА преку Виктор Шупелков и објави војна на ГРЦИЈА, ќе рушеле споменици

Бугарија бара од Грција да признаат дека ги ослободиле за време на војната и немало бугарски фашистички окупатор. Сето тоа со тврдењето дека Бугарите биле фашисти, па и окупатори, го […]

БУГАРИЈА ја исполни целта, ЗАПОЧНА братоубиството помеѓу Македонците

Бугарија ја исполни целта, ги подели Македонците во Албанија на Македонци и Бугари, со цел да предизвика меѓумакедонски судир и да го уништи македонското влијание и постоење во Албанија. Новите […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Француско УПАТСТВО за БУГАРИЗАЦИЈА на Македонија

МКДенес ви го пренесува во целост францускиот предлог за почеток на преговори на Македонија со ЕУ, кој согласно неговите насоки претставува Упатство за бугаризација на Македонија при интеграцијата во ЕУ. […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со србо – бугаризираните Македонци

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Во минатото, младите балкански држави започнале нечовечка борба за асимилација на Македонците во сеуште неослободената МАКЕДОНИЈА. Во овој дел од Македонија, наречен вардарски дел, Србија и Бугарија […]