CAД шамapи зa Бyгаpиja и oбидот за дecтабилизациja на Maкедониja cо Aлбаниja

САД ја повикува Европската унија да одреди датум за почеток на преговори и за Македонија и за Албанија, без да ги одвојуваат. „И Албанија и Македонија донесоа тешки одлуки, фундаментални […]

КОНГРЕСОТ на САД во акција, попарени руските милицајци во Софија

Комитетот за надворешни работи на Претставничкиот дом – КОНГРЕСОТ на САД испратија писмо до бугарскиот амбасадор во Вашингтон Тихомир Стојчев, од кого побараа да се реши билатералниот спор со Македонија, […]

KATАCТPOФА: Oткpиенo зoшто cе cпаcи Зaeв, пpифaтил пpeдавcтво cо Бyгapиja

Македонија влегува во уште поголема криза во надворешната политика. Состојбата буквално е излезена од контрола, а Македонија дефинитивно е ставена на „грчкото сценарио“ за решавање на бугарското вето. Информациите кои […]

ВЛACTA и измeќapите нa кoнзyлот cо нaци кaмпaња пpoтив Maкeдoнците

Провладините медиуми и дел од оние од листата на бугарскиот конзул во Штип, не убедуваат дека сме најглупава нација во Европа, заедно со албанската, бидејќи за нив не сме гласале […]

ДИРЕКНО Богојески до Димитров: Дечко, многу лесен потпис

Богојески жестоко реагира на катастрофалната надворешна политика предводена од Никола Димитров, која резултира со национална катастрофа за земјава. Богојески дирекно се обрати кон министерот, но и кон граѓаните. Драги граѓани, […]

АЛБАНИЈА и се скара на Србија, Заев сам во Отворен Балкан

Албанското министерство за европски прашања ја повикува Србија итно да се повлече од југот на својата територија и да не се доближуваат до границите на Косово. Албанија особено ја загрижувале […]