ОЧАЈНА МИЗЕРИЈА (видео): Русите раздвоија мајка и ќерка, каде завршија?

Руската окупаторска армија во Украина го покажа сиот свој раскош на очај и мизерија во односот кон жените и семејствата кои паднаа во окупаторски раце. Покрај илјадници измачувања, силувања дури […]

ЕВАКУИРАНА НАЦИСТКА од Азовстал, префрлена на украинска територија

Ова девојче Кристина е родена и порасната во јужниот град Мариупол, на брегот на Азовското море. Тој град е најуништениот од сите до сега окупирани од руската армија, која тврди […]

ЕВАКУИРАНИ 46 ЦИВИЛИ од Мариупол, Русите не почитуваат договорени локации

Руското Министерство за одбрана денеска соопшти дека вчера од челичарницата „Азовстал“ во Мариупол евакуирани се 46 цивили. Првата група цивили синоќа е евакуирана од челичарницата „Азовстал“, што е последна точка […]

СКАНДАЛ (слики): Откриени НАЦИСТИ во подземните бункери на Азовстал, Мариупол

Руската монти пајтон армија, по спроведената гола вода специјална акција за денацификација на Мариупол, град бранет од хероските украински маринци и полкот Азов, конечно откри нацисти. На интернет конечно се […]

ПУТИН со ултиматум со вакум бомби, ЗЕЛЕНСКИ го “одјеба“

Русија испратила ултиматум до кабинетот на Зеленски, дека доколку не се договори предавање на Азовстал, фабриката ќе биде срамнета со вакум бомби. Имајќи ја предвид катастрофалната ситуација во металуршкиот комбинат […]