ВОНРЕДНИ вести од Бугарија, русите на колена

Балкан

Денес беше направен обид да се спречи формирање на новата Влада на премиерот Кирил Петков, од страна на руските бандити на политичката сцена во Бугарија. Планот предвидувал старата комунистичка партија, сега БСП да го минира процесот за создавање на новата Влада.

По итна интервенција на пријателите на Македонија, лидерката на руските агенти Корнелија Нинова е принудена на оставка, а бандите се обезглавени. Патот за деболшевизација на Бугарија се отвара.

БСП веќе ослободена од тој товар, влегува во преговри за формирање на нова Влада на Бугарија. Оптимизмот за конечно тргнување на руското вето за проширување на ЕУ на Балканот, поставено преку Бугарија, постојано расте.