свадба

Со ПЦР тест на свадба ?!

Балкан, Македонија

restoran

 

 

 

 

Веќе долго време угостителите се во неизвесност од страна на Владата.Дали ќе имаме семејни прослави ова лето е главното прашање. Останатите европски земји веќе имаат неколку опции во игра. Една од опциите на српските власти е организирање на свадби,но гостите да се вакцинирани или со негативен ПЦР тест.Во Хрватска пак во сабота ќе се организира пробна свадба. Тоа ќе биде клучно дали ќе се одржуваат прослави или не.

свадба
Угостителите во земјава пак велат дека кај нас оваа опција не е на маса. Пред се, поради малата бројка на вакцинирани. Се очекува дека свадби ќе има од следниот месец и тоа под строго утврдени протоколи. Последниот збор ќе го има Комисијата за заразни болести која во петок треба да го донесе протоколот за работа на рестораните.