ВЛАСТА органзираше колеж пред Ист Гејт Мол

Хроника

Среде бел ден беше исечен цел дрворед во близина на Ист Гејт Мол во Општина Гази Баба. Тоа е резултат од работата на градоначалниците од власта.

Нема објаснување ниту од централните, ниту од локалните власти која е причината за сечата на дрвата кај поранешен „Саем“. Ова е масакар на отворено врз градското зеленило!

Скопјани зачедени од безобразноста на власта да никој не коментира за исечените дрвја во непосредна близина на самиот трговски центар, а на местото имаше и механизација.