Свилен гајтан за Заев!

Македонија

Дали Бранко Црвенковски подготвува свилен гајтан за Заев? По разни портали пишува дека планира да прави политичка партија пред локалните избори? Ако тоа се случи тогаш Црвенковски ќе влезе во отворен конфликт со Заев и СДСМ.

Болеста на ВМРО ДПМНЕ и формирање на разни партии со предзнак ВМРО, одамна ја има зафатено и СДСМ. Формирани се низа социјалдемократски партии, како НСДП на Тито Петковски, СДУ на Лазе Еленовски, СДПМ и многу други. Дали најавената Социјалдемократска иднина ќе ја предводи Бранко Црвенковски, останува да видиме следниве денови.