МИЦКОСКИ со порака до Албанците

Политика

Триесет години поминавме низ порази, време е да почнеме да победуваме. Велат дека Македонците и Албанците се мразеле меѓусебе, тоа е една голема вештачка лага. Македонците, Албанците, исто како Турците и Србите и сите останати, одлично се разбираат помеѓу себе, напиша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук.

Ова го зборуваат оние коишто ѕидале ѕидови само затоа што низ тоа гледале бизнис и лична корист. Време е да започнеме да градиме еден нов, заеднички патриотизам, патриотизам на 21 век, модерен и обединувачки.

Видеото може да го погледнете ТУКА.

https://fb.watch/8uhECxvnlp/