СРБИЈА ПОЛУДЕ!

Свет

Србија започна да дели пари на граѓаните кои ќе се вакцинираат. Бонови од време социјализмот или ваучери по ново, од 25 евра за секој еден кој ќе прими вакцина. За смешни 25 евра, Србите се потапаа помеѓу себе.

Голема гужва се создаде утрово во трговскиот центар „Ушќе“ во Белград, каде што граѓаните дојдоа да се вакцинираат против ковид-19 без закажување, но и да освојат ваучер од 3.000 динари (25 евра). Тој како награда им следуваше на првите 100 кои дојдоа на новоотворениот пункт за вакцинирање.