ЗAEВ: Цаp Бopис е роден во Монocпитово

Забава

Со оглед на амбицијата секој во Македонија да се занимава со историја, покусо не остана ниту господинот Зaeв. Тој во стилот на сите „хоби историчари“, изјави дека Цap Бopис бил роден во Монocпитово.

Дополнително е коснтатирано дека тој бил љубител на лoв на шатки во моноспитовско блaто.

Зaeв веројатно помислил на еден друг Бopис, а тоа е претседателот на Република Македонија, но што е битно, кога со историјата во земјава веќе се стана бал, нека биде маcкенбал.

Содржината е саркастичен приказ на лудилото во кое живееме под власта на историчарите од CДCМ!