ДАЛИ ЗНАЕТЕ за битката на Марица

Дали Знаете

ДАЛИ ЗНАЕТЕ?

Пишува Гордана Јанакиевска

ДАЛИ ЗНАЕТЕ… Битката на Марица

На 26 септември 1371 се одиграла Битката на Марица во која загинале Волкашин и Угљеша, а синот на Волкашин, Крале Марко станал крал на Прилепското кралство.