ТРАГЕДИЈА на Инфективна клиника во Скопје

Македонија

Поради инфенција од Ковид почина 18-годишна девојка од Скопје на Инфективна клиника. Тоа е трагедија само по себе, но не застанува тука!

Починатата девојка била млада мајка, која се породила во март годинава. Зад себе остави 6 месечно бебе.

Во вчерашното соопштение, Министерството за здравство објави дека има 41 починат од Ковид, а трите најмлади жртви беа од Скопје, меѓу кои и младата мајка. 36 починале во болнички услови, а 5 пациенти во домашни услови.