СКАНДАЛ: Николовски призна за Орце

Политика

Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николовски на настап на ТВ Алфа застана во одбрана на олигархот и притворен за тешки кривични дела против државата Орце Камчев.

Николовски истакнува дека Камчев е жртва на режимот, без притоа да образложи зошто истиот е обвинет или под истрага за десетици кривични дела, особено за рушење на СЈО. Дали Николовски знае која е вмешаноста на Камчев во бугарското вето за Македонија?

Дали со застанување на негова страна, потпретседателот Николовски, а со тоа и самата ВМРО ДПМНЕ застануваат на страна на Бугарија и ветото за спречување на проширувањето на ЕУ на Балканот? Дали ВМРО ДПМНЕ има нешто против проширување на ЕУ и влез на Македонија во таа организација? Николовски должи одговори, а ние стоиме на располагање истите да ги објавиме!