AMEPИКАНCKAТА aмбacaдa сo пopaка дo Филипчe

Македонија

Aмepиканската амбасада во Скопје со крводарителска акција и акција за донирање на храна и облека ја одбележа годишнината од терористичките напади кои се случија на 11 септември 2001 година.

Новинарски кругови и дел од медиумите во земјава соопштуваат дека и министерот за здравство, Венко Филипче, сакал да донира крв на настанот, но тој наводно бил одбиен.

Иако министерот имал желба да биде дел од крводарителската акција, тој сепак бил одбиен со образложение дека тој е министер во оставка.

Очекуваме веста да ја потврдат од министерство за здравство или од службата за јавноста на Aмбacaдата во Македонија.