XУМOP: Колку Бyгapи се пoпишaле во Македонија

Балкан

Бугарија со крокодилски солзи за пописот во Македонија. Тие очекуваме стотици илјади Бyгари на пописот во Македонија, а од попишани 91.681 човек, едвај 72ца се попишале за Бyгари.

Веќе во бyгарската јавност е отворена дискусија дека имале околу 130.000 бyгарски државјани од Македонија, што секако е манипулација и бројката е далеку помала, околу 35.000, но дека сите се иселени од државава, па така нема да земат учество на пописот, што значи Бyгарите ќе останеле непопишани.

Ова било специјална политика на Македонија против Бyгарија, се жалат од бyгарски кругови кои се занимаваат со Македонија. Ваков тип на ставови и соништа може да пројавуваат само во Бyгарија, никаде на друго место во светот.