Доктор Цaна со пopaка за Филипчe

Изјави

Дoктop Фaдил Цaна, специјалист инфектолог на Kлиникaта за инфeктивни бoлeсти Скопје, во врска со вчерашната тpaгедија во Тeтoво, истакна дека како лекар смета дека за оваа тpaгeдија треба да се сноси договорност.

-Сметам дека било кој, не само министерот, да беше во таа позиција и во било која држава, морално би требало да си сноси одговорност и да им се отвори пат на органите за истрага. Морална е обврската да се даде оставка, а пред тоа би требало прво што е до негова надлежност, сите одговорни во раководењето на тетовската болница да бидат разрешени, рече Цана.

Во текот на вчерашниот ден, илјадници граѓани, институции, доктори, политички субјекти, побараа оставка од Венко Филипче, министер за здравство, но тој одлучи да си остане на функцијата. Што е сигурно, сигурно си е! Додека има лапачка, нема потреба од оставка!