СКАНДАЛ (видео) од бугарскиот европратеник Џамбаски

Балкан

На социјалните мрежи, европскиот пратеник Ангелче Џамбаски сподели скандалозно видео. На истото млади луѓе одат да чествуваат на македонски историски места во Пиринска Македонија, пукаат со огнено оружје и извикуваат „Македонија е бугарска“. Тој е пратеник од партијата ВМРО БНД на веќе посрамотениот Каракачанов.

Дали ова доликува на Европска Унија и на пратеник во европскиот парламент? Некои тиквари никогаш нема да излезат од 19ти век!

Погледнете снимката на следен линк:

https://www.instagram.com/p/CTep4AjIsWR/?utm_medium=copy_link

Ова дирекно го руши лицето на ЕУ и претставата за неа кај македонските граѓани, но и пошироко!