БOГOJECКИ: Oва ниту Гpyjo нe гo нaпpaви

Македонија

Во врска случувањата во CДCM и исклучувањето од партијата на кyмaнoвскиот гpaдoначaлник Maкcим Димитpиeвcки, се обративме за коментар до Петар Богојески, лидерот на Македонски концепт, кој пред неколку години беше еден од предводниците на реформите во ВMPO ДПMНЕ. Димитpиeвcки е исклучен од партијата поради различни ставови со актуелното раководство.

Богојески потенцирајќи дека не сака да се меша во туѓи дворови, кратко искоментира:

„Ова ниту Грујо не го направи! Се сеќавам дека имаше изготвено решенија за исклулчување од партија на реформаторите, ги носеше со себе во ташна, но никогаш не ги потпиша. CДCM очигледно е пототалитарна партија од ВMPO ДПMНE. Овој потег на Заев е срамен за демократијата во земјава.“ – заврши Богојески.

Maкcим Димитpиeвcки направи многу помалку чекори на непослушност во CДCM од оние на неистомислениците на Груевски во ВМРО ДПМНЕ, но CДCM очигледно одлучи да „тренира строгочу“ и да бидат порежимски поставени од режимот на кој се жалеа.