ГРУЕВСКИ не знае македонски јазик

Забава

Царот македонски, не знае македонски јазик. Груевски денес објави фб статус, на кој не знае да го напиши името на Авганистан.

Авганистан се пишува со В, а не со Ф, вика македонскиот правопис.

Дали ова на Царо му е од долгиот престој во Будим или Пешта или пак е нешто друго? Дали бегал од часови со сТредно?