ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ: Кој ја подели Македонија!

Балкан, Македонија, Свет

10 август 1913 година беше потпишан Букурешки мировен договор со кој Македонија беше распарчена на повеќе делови.

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ кој ја нарача таа поделба!!!

Предлогот и стратегијата е комплетно на Русија, а спроведувач и потписник на тајни анекс договори беше токму Бугарија! Значи, уште за време на Илинден, Русија и Бугарија работеа македонската револуција да пропадне, зашто планираа поделба на Македонија. Русија и Бугарија ја поделија Македонија на повеќе дела! Ова никогаш да не се заборави! Аманет за внуци и правнуци!