ШАМАРИТЕ од Богојески, ги утепа бугарските историчари

Балкан, Македонија

Петар Богојески, промоторот на граѓанската политичка платформа Македонски концепт на својата официјална фан страна објави повик до сите бугарски историчари.

Повик до сите историчари од БУГАРИЈА!!!

Ако најдете само еден доказ, само еден, дека Илинденското востание во 1903 година се нарекувало Илинденско – прерожбенско востание, јас ќе ги искинам сите дипломи што ги имам!!! Сите до една!

Ако не најдете, да се извините за сите болшевички историски фалсификати кои ги имате направено во “вила Бојана” од божидарковци, и да ја прифатите ВИСТИНАТА ЗА ИЛИНДЕН!

Може ли вака братучеди?!?

#МакедонијаНаМакедонците

Залудни беа стотици коментари од бугарски граѓани на неговиот пост, но и од видни бугарски писатели и професори по историја. Освен омраза и промена на темата, не се најде маж од Бугарија кој ќе му докаже на Богојески, читај на сите нас Македонците, дека тие се во право за Илинден.