Богојески: И за Заев е подобро итна експертска влада

Изјави, Македонија, Политика

Петар Богојески на неговата фан страна ги коментираше резултатите од Преспа форумот во Охрид.

„После “Преспанскиот самит”, после силните пораки (ќотек за власта), најдобро за Македонија, а секако и за господинот Заев е да одиме на предвремени избори ‘21 год! (локални и парламентарни заедно)

Така тој ќе се спаси од срамот кој и го нанесе на нацијата и државата, а нацијата и државата ќе се спасат од него!

Итно да се формира ЕКСПЕРТСКА ВЛАДА, со помош на САД брзо да затвориме “бугарско прашање” (еднаш засекогаш, веќе аман од тие) и да одиме на избори!

Новата Влада се надевам ќе има доволно капацитет да ги заврши преговорите со ЕУ за 5 години и конечно да стивне народот!

Спокој да дојде кај луѓето! Да започнеме да живееме во мир и слога! Така ќе Му бидеме помили на Бога!

запиша Богојески