МАКЕДОНИЈА одбележува КАЛЕјавление, за многу години!

Забава

Денес нашата држава Македонија одбележува празник КАЛЕјавление, кој се прославува како настан кога америчката амбасада во Скопје го соопшти својот став за преземањето на СЈО од страна на чесната и поштена партија ДУИ!

По тој повод, со честитка во граѓаните се обрати и премиерот Диме Ковачевски, кој од огромна почит кон верата и овој празник, го смени ставот, па наеднаш од поздравувач на изборот на господинот Зајастан, мораше да се согласи со Калето и да го одбележи овој свет празник КАЛЕјавление!

Редакцијата на МКДенес му го честита празникот на премерот Ковачевски и на сите останати граѓани, кои силно се израдуваа на изборот на Абази, командант Зајави!