Бoгojecки: Зaeв сака, ама нa знae како!

Изјави, Македонија, Политика

Последната посета на премиерот Зоран Заев на Софија беше целосно фијаско. Срам за нивото на делегацијата. Премногу помпа, без никаков резултат, смета лидерот на Македонски Концепт и претседател на Европските федералисти Петар Богојески.

Тој изјавува дека Заев не внесе во грчко сценарио за бугарскиот проблем. Тој сака, но не знае како да излезе од тој проблем. Ние знаеме и имаме решение. Заев нема решение за бугарското прашање, а со тоа самиот Заев е пречка за влез на Македонија во ЕУ!

Се додека е Заев на власт, ние нема да бидеме дел од ЕУ! Вината за промашените резултати од Илинденскиот и Преспанскиот договор се кај него и неговите соработници. Наместо тие два договори да бидат мостови за Македонија да влезе во ЕУ, тие станаа пречка. Полека, но сигурно влегуваме во грчко сценарио. Има решение и за тоа! – изјави за МКДенес, Богојески.