ШОКАНТНО: Пендаровски тврди поддршката за е САД 20%, а за Русија 22%!

Македонија

Претседателот на Република Македонија Стево Пендаровски денес објави шокантна вест. Тој настапи на популарната Само вистина на Канал5 ТВ.

Меѓу другото претседателот Пендаровски соопшти детали од состојбата со јавното мислење во земјата по разни прашања. Во врска со прашањето која земја ја сметате за најголем пријател, македонските граѓани се изјаснале шокантно.

Поддршката и пријателството со САД за македонските граѓани опаднал на само 20%!

Додека пак поддршката за Русија и пријателството кај македонските граѓани пораснало на 22%!

Ова се случува за прв пат во историјата на независна Македонија. Дали претседателот Пендаровски направи лапсус со процентите или ги кажа точните податоци, ќе дознаеме после реакциите на оваа вест.