Бојко, Екатерина и Краси во тотален колапс

Балкан

Поради неуспехот да се создаде нова влада, Бугарија оди на предвремени повторени избори. Ако пред предходните избори ГЕРБ и ВМРО БНД беа фаворите, сега длабоко тонат. Веќе не се власт, за да мобилизираат гласови.

Последните испитувања на јавното мислење покажуваат дека рејтингот на партијата ГЕРБ на Бојко Борисов и Екатерина Захариева и партијата ВМРО БНД на Красимир Каракачанов постојано опаѓа.

Во новиот парламент со сигурност нема да влезе ВМРО на Каракачанов без разлика на коалициите што ги прави.

Особено трагична е состојбата на ГЕРБ кога од партија со највеќе гласови, станува малцинска во Бугарија.