Одиме на Европско за борење

Спорт

На Европското првенство за кадети во Самоков, Бугарија, настапуваат и две борачки од БК Вардар, Марија Спирковска и Марија Неделковска.

Тренерот на Вардар и предводник на женската репрезентација на Македонија, Игор Неделковски, прогнозира позитивен и исход на борачките.  Тој вели дека тие се подготвени за Европското првенство, доколку ги послужи среќа и добар жреб, верува во нивните можности за победа

Неделковска и Спирковска се борат задутре.

Покрај нив, Вардар на ЕП е застапен и со борачот Кристијан Славески кој ќе се бори со Русинот Алу Духаев.

Вардар на ЕП:

71 кг Кристијан Славевски – Алу Духаев (Русија)

43 кг Марија Спирковска

57 кг Марија Неделкоска