Мицкоски се прогласи за шарен револуционер

Политика

На денешното одбележување на роденденот на партијата, лидерот Христијан Мицкоски ја промовираше новата платформа на партијата.

Ако Ахмети позелене, Мицкоски ги промовира новите бои, со кои тој стана шарен револуционер, а ВМРО ДПМНЕ шарена партија.

Мицкоски објасни дека тоа е симбол за обединување на сите против режимот на Зоран Заев.