СУШТИНСКО ОБРАЌАЊЕ на Богојески пред ПОВИКОТ за отпор и протести

Изјави, Македонија, Политика

Лидерот на Македонски Концепт, Петар Богојески на ТВ24 имаше клучно излагање во врска со „францускиот предлог“ за тргање на бугарското вето за Македонија.

Тој во ова кратко излагање ги објасни суштинските проблеми со францускиот предлог, начинот како треба поинаку да се затвори бугарското прашања, но прецизираше и какви манипулации создаваат Бугарите кон Македонците.

Според Богојески, токму бугарскиот живковизам е руска „направија“ и не смее да влезе во ЕУ, а не македонизмот кој е автентична и изворна култура на Балканот.

Ова е линк каде можете да го проследите целосното кратко излагање: