ЖИВКОВИСКАТА Генчовска: Нема нов француски предлог, БУГАРИЈА доби што сакаше

Балкан

Лагите на македонската влада предводена од Ахмети, а службено од Таче, ги разоткри верната службеничка на живковизмот Теодора Генчовска, позната како шизофрен антимакедонист и досегашен МНР на Бугарија.

Нема нов француски предлог кој се разликува од она што бугарскиот парламент веќе го прифатил, изјави за проруската БГНЕС Теодора Генчовска, министерската за надворешни работи на Бугарија во оставка.

„Бугарските интереси се максимално заштитени. Во францускиот предлог се потврдуваат нашите услови. Бугарија доби се што посака!

Нема нов француски предлог. Сега се зависи од Скопје. Од нив очекуваме државна и одговорна политика“, изјави Генчовска и додаде дека тие се подготвени уште вечерва да ги потпишат сите документи.

Се чека на Таче кога „ќе даде дупе“ на бугаро – рускиот живковизам.