(Видео) УКРАИНЦИТЕ направија руска салата од елитниот Т90М

Европа

Генералштабот на вооружените сили на Украина соопшти дека украинските бранители ја уништиле најновата верзија на рускиот борбен тенк Т-90, попознат како Т-90М Прорив.

Тоа е најмоќниот и најдобар, елитен руски тенк кој носеше имиџ на неуништлив и несоборлив во светски рамки. Произведен како најнова серија М, се очекуваше да донесе надмоќ на руските единици на терен.

Но намето тоа, тој донесе очаен срам за Русија. Украинците го соборуваат од прва рака, без посебни компликации, особено со анти тенковското оружје доставено од страна на НАТО.

Погледнете видео, како тоа изгледа руска салата од Т90М: