Пандев беше во право

Спорт

Дресовите на македонските фудбалери, кои ќе настапат на Европското првенство, се прогласени за најдобри од останатите.

Навивачите кои воопшто не беа задоволни поради потегот на ФФМ да промовира нов дрес и решија да отворат петиција преку која бараат да се врати црвената боја на македонскиот дрес, се покажа за исправно.

Својот став за дресот го кажа и капитенот Горан Пандев, кој исто така застана на страна на навивачите. Тој го поддржа стариот дрес и им даде поддршка на фановите. Денес се знае дека Пандев бил во право.