Богојески: Бугарија да го врати грбот!

Балкан

Богојески, промотор на Македонски концепт со предлог во преговорите со Бугарија да се најде и историското наследство кое Бугарија го има украдено од Македонија. Особено грбот на Македонија и останати скапоцености.

На неговата фан страна Богојески објави:

“Колку само да знаете…

Најстариот и вистински грб на Бугарија е црвен лав на жолто поле… тоа што Груевски истиот го предложи за македонски грб е така зашто е неписмен!

Бугарија го украде од Македонија жолтиот лав на црвено поле… и денес македонскиот грб е бугарски! Кога веќе преговараме за оставинска постапка… покрај богатствата украдени од Македонија и Охридската Архиепископија, да го вратат и грбот.

Македонија ќе и врати се што и украдила на Бугарија и обратно!

Нели е тоа европски?“ – завршува Богојески

Во прилог на текстот го има објавено најстариот грб на Бугарија објавен на најстарата бугарска историја од 17ти век.