Поранешниот премиер со жecтoкa реакција

Изјави

Поранешниот премиер Емил Димитриев, жестоко реагираше на изјавата на Денко Малески.

Имено, проф. Малески во изјава за Дојче Веле изјавува:

Декретот на Бајден, теоретски би можел и да ја лиши земјата од најголемата опозициска партија!

На тоа реагира поранешниот премиер Емил Димитриев, на својата ФБ страна:

Теоретски и практично за бившите комунисти, најдобро е да нема опозиција кога се на власт и да нема власт кога се во опозиција!