БАЈДЕН ПОТПИША: Нова воена помош за Украина од 200 милиони долари!

Свет

Американскиот претседател Џо Бајден потпиша меморандум за воена помош за Украина во износ од 200 милиони долари, соопшти Белата куќа.

Како што се наведува, документот е испратен до американскиот државен секретар, кој треба да и пружи помош на Украина во рамките на законот за давање помош на странски држави.

Парите во износ од 200 милиони долари ќе бидат издвоени од буџетот на Министерството за одбрана на САД. Украина има неопходна поддршка за да победи во војната со азијатите на Путин.