СКАНДАЛ: ЗАЕБ кој си менувал вера, договорил православни под 50%

АНАЛИЗА, Македонија

Поранешниот премир и истакнат предавник Зоран Заев, кој самиот изјави дека бил припадник на друга вера, а потоа ја променил, во неговата мисија за уништување на православниот македонски идентитет, договорил православните граѓани во Македонија по секоја цена да бидат под 50%.

За таа цел, договориле како религиозна припадност да постојат и православни и христијани одделно, секако и католици и протестанти и низа други христијански заедници. Како резултат на тоа, криминалната хунта наречена пописна комисија на Апостол предавникот објавува, цитат:

„Според религиската припадност 46.14 % се изјасниле како православни, 32.17 % како муслимани (ислам), 0.37 % како
католици, а во овој Попис се појавија и други религиски заедници кои ги немаше во претходните пописи, а тоа се:
евангелско протестантски христијани, агностици, будисти и други.“

Доколку се погледне во табелата за пописни резултати по религиозна припадност, станува јасно како ЗаеБ ја завршил задачата за уништување на православната заедница во земјава.

Огромен број на православни христијани се префрлени на небулозна група само христијани и тоа вкупно 242.579 граѓани и дополнителни 132.260 христијани кои не кажале дека се тоа. На тој начин, православната заедница во Македонија од минимум 1.222.229 граѓани е сведена на 847.390 граѓани, или небулозни 46.14% од населението.

Ваков геноцид врз религиозна основа не направили ниту отоманските султани. Ова го можеше само Заеб предавникот!

За ова мора одговорност и расчистување на предавниците од земјава.